Centrul Cultural Subcarpați și Asociația Ivan Patzaichin – Mila 23 prezintă: Un eveniment de o zi la Muzeul ASTRA, Sibiu

Evenimentul aduce pe agenda publicului sibian și în special a publicului muzeului un showcase de muzică, performance-uri artistice, ateliere de meșteșuguri și sporturi pe apă cu tradiție:

📍 Pe lacul Dumbrava, echipa Asociației Ivan Patzaichin – Mila 23 organizează Descoperă Rowmania, o competiție de vâslit în canotci. Concurenții sunt invitați (indiferent de vârstă, constituţie sportivă şi experienţă) să participe în echipe de 10+1. Detalii despre înscriere pe www.rowmania.ro și www.facebook.com/RowmaniaPatzaichin.
📍 Tot aici, meșterul marangoz Viorel Gheorghe susține un atelier de construcție de canotci în miniatură, dedicat copiilor și elevilor.
📍 Centrul Cultural Subcarpați prezintă două ateliere dedicate cavalului: atelierul de făurire a cavalului, cu meșterul Adrian Mihaiu, și Tot ce suflă, atelier de cântec la caval, prezentat de Călin Han.
📍 Publicul de toate vârstele este invitat de echipa Centrului Cultural Subcarpați la o șezătoare de broderie și cusut motive tradiționale, cu fire de ață, povești și cântec.
📍 Atelierele vor fi organizate în spațiile puse la dispoziție de Muzeul ASTRA, o comoară culturală a arhitecturii românești cu gospodării tradiționale care redau autentic viața țăranului român.
📍 Începând cu ora 19:00, Centrul Cultural Subcarpați organizează o competiție de tip „battle” (improvizație muzicală) pentru a pune în valoare, printr-o abordare contemporană, specificul muzicienilor și instrumentiștilor tradiționali dornici să își expună măiestria pe scena competiției.
📍 Evenimentul se încheie la apusul soarelui, cu un concert live, prezentat de #Subcarpați, pe scena de pe lacul muzeului. Detalii pe www.subcarpati.com, www.instagram.com/subcarpati_oficial și www.instagram.com/centrulcultural.subcarpati.

Demersul pornește de la misiunea împărtășită de organizațiile partenere – să inspire comunitățile la utilizare creativă a patrimoniului local, cultural și natural.

Video: