CULESE DIN ARMENIA

Vă invităm la CULESE DIN ARMENIA, primul eveniment oficial în colaborare cu Uniunea Armenilor din România, care va avea loc joi, 20 octombrie 2022, în intervalul orar 18:00-23:00, în incinta hub-ului cultural format în cadrul vechilor clădiri ale Industriei Bumbacului, locul în care și centrul nostru prinde formă.

Anul acesta am intrat în contact cu divizia de tineret a Uniunii Armenilor din România și împreună am pus la cale un parteneriat și plan de promovare al folclorului și tradițiilor armenești pe teritoriul Romaniei, în cadrul evenimentelor promovate de Centrul Cultural Subcarpați.Astfel, s-a născut proiectul Culese din Armenia. Prima ediție are loc în data de 20 octombrie 2022 și prezintă câteva proiecte din perspectiva artelor armenești.

Uniunea Armenilor din România este o organizație non-guvernamentală constituită în anul 1919, cu scopul de a-i ajuta pe armenii refugiați în România după Genocidul din 1915.După 1990, Comunitatea armeană a reînființat Uniunea Armenilor din România, dorind să păstreze moștenirea culturală și spirituală a armenilor de pe aceste meleaguri, dar să și promoveze cultura și tradițiile armene în rândul populației locale.

Partener cultural:
Uniunea Armenilor din Romania
CREART

Parteneri permanenti:
Teatrul Recul
Club Guesthouse
Radio Guerilla