NEAMURI ~ un proiect muzical cultural prezentat de Centrul Cultural Subcarpați și Muzeul ASTRA

NEAMURI, prezentat de Centrul Cultural Subcarpați și Muzeul ASTRA din Sibiu în cadrul evenimentului ASTRA Multicultural reprezinta un traseu muzical-cultural la nivel national. Vei călători prin muzeu alături de noi, explorând și conectându-te cu neamurile autentice din România intr-o singura zi.

Prima oprire este la corturile etniei Rome, unde ascultăm sunete autentice ale muzicii Rome. Lavinia și Gabi Raducanu, acompaniați de Floare de Maidan, vor oferi un recital reprezentativ pentru cultura Roma.

Continuăm călătoria și ajungem în comunitatea ceangăiască, unde Beniamin Ambarus ne încântă cu piese din folclorul ceangăiesc.

Urmează o oprire în Muntenia, unde Mara și Teo Fudulea vor aduce în fața noastră melodii tradiționale ale comunității aromane.

Nu putem trece cu vederea comunitatea lipovenească din Delta Dunării. Grupul Rusalka înviorează atmosfera cu muzica lor specifică.

Ultima oprire ne poartă în Dobrogea, unde ascultăm muzica tătărească interpretată de Gemil Berkant.

Pe parcursul călătoriei noastre, avem și o oprire specială în care ascultăm și muzica turcească, interpretată de Alev Medgit.

La finalul acestui traseu fascinant, vom aduna toate neamurile împreună pe pajistea muzeului pentru a încheia într-o notă de bucurie. Vom încinge o horă, sărbătorind diversitatea și uniunea prin muzică și dans. O clasică poză de grup va imortaliza această experiență memorabilă alături de noi. Astfel, prin proiectul NEAMURI, ne propunem să aducem în prim-plan bogăția culturală și conviețuirea pașnică a diferitelor etnii din România.